Project Details

Project Description

A beautiful park side building in an influential environment, The Alex’s architecturally savvy design reflects and responds to its surrounds. Its pivotal location on the cusp of Alexandria and Redfern villages offers a truly cosmopolitan lifestyle while its ‘island’ site creates a sense of privacy and affords optimal natural light and cross-flow ventilation.

The Alex has been crafted with an artistic focus on architecture, amenity and ambiance – a striking addition to the streetscape and destined to set a new benchmark in design for the area.

Configured around a central landscaped garden oasis, the apartment’s bright living spaces create a sense of harmony in tune with its urban setting

The Alex’s cutting edge design is reflected with wide loggia-style balconies punching through its façade that create a green-wall effect enhanced by its parkside setting.

The key to the design is light with excellent exposure on all sides and floor to ceiling glass doors connecting the living spaces with sheltered loggia-style balconies. Many of the upper level apartments enjoy treescape outlooks overlooking the adjacent park while the central courtyard creates a tranquil internal perspective.

The Alex’s environmentally sensitive design is coupled with thoughtful landscaping, highly functional floorplans and strong sense of style. Introduced by a dramatic gallery inspired entry foyer, the apartments face outwards with a focus on seamless indoor/outdoor living.

A fresh contemporary palette sets a mood of timeless sophistication with carefully selected finishes in complementary neutral tones. Polished timber floors, elegant marble accents and mosaic tile detailing create interiors that reflect the essence of urbane city living.

Sold out in 4 weeks!